Jäsenyys

Yleisesti kaikkiin ritarikuntiin kuuluu velvollisuus viettää esikuvallista elämää, mutta meidän ritarikunnallamme on erityisiä lisävaatimuksia. Koska tämä on Hospitaaliritarikunta, tehtävämme on lievittää kaikenlaista hätää ja ahdinkoa. Olemme velvoitetut aktiiviseen palvelutoimintaan ja tätä jäsenemme toteuttavat antamalla aikaansa, varojansa ja rukouksiaan ritarikunnan työhön. Toisin kuin ansioritarikunnassa, jäsenyys ei ole vain elämän loppupuolella saatava palkinto, vaan se on pikemminkin uusi sitoumus auttaa ja palvella missä ja milloin se on mahdollista. Sen sitoumuksen on jokainen jäsenemme vapaaehtoisesti ottanut kantaakseen. Ritarikuntamme jäsen ei tyytyväisenä jätä asioita toisten tehtäviksi vaan hän on valmis astumaan toimeen, milloin hänen apuaan tarvitaan.

Miten tämän ritarikuntamme jäseneksi tullaan?

Jäseneksi tullaan kutsusta, tavallisesti niin, että ritarikunnan jäsen tuntee jonkun hänen mielestään ritarikunnan arvot täyttävän henkilön ja kehottaa tätä anomaan jäseneksi pääsyä.

Mitkä ovat jäsenyysvaatimukset?  Kuka voi liittyä ritarikuntaan?

Kaksi aivan ehdotonta vaatimusta on, että liittyjä on vakaa kristitty ja valmis vannomaan ritarivalan ja noudattamaan sitä. Lisäksi ehdokkaalla tulisi olla lujan moraalin luonne, kohtalainen asema yhteiskunnassa ja valmius tukea ritarikuntaa kaikin mahdollisin tavoin.

Mitkä ovat ritarikunnan arvoasteet?

Hospitaller Orderin pääarvoasteet nousevassa järjestyksessä ovat:

Jurat, kun nuori jäsen otetaan komentajakuntaan
Companion (Assistant Chaplain)
Knight tai Dame (Chaplain)
Knight Commander tai Dame Commander (Sub Prelate)
Bailiff (Prelate)

Suluissa olevat ovat pappisjäsenten arvoja.

Investutuura 2011